Startkit for fiberoptikk

 

Vi får i blant spørsmål om vi har et "startkit for fiberoptikk". Det er for mange faktorer som spiller inn til at vi kan svare et enkelt "ja" på dette. Men det de aller fleste som skal arbeide med fiberoptiske systemer vil få bruk for er:
 

  • renseutstyr for å holde konnektorer rene

  • effektmeter for å måle lysstyrken

  • mikroskop/videoprobe for å inspisere konnektorer

 

Nedenfor viser vi noen eksempler på produkter innenfor disse områdene.

 

 

Rensepenn "one-click" for LC

Rensepenn "one-click" for SC

QbE2 Compact Fiber Optic End Face Cleaner

Fiberwash NF Fiber rensepenn

En premium "one-click" med 800 rens! Dette er 60% flere enn vanlige rensepenner. Den har i tillegg en magnet på baksiden slik at den kan henges på stativet mellom hver bruk.

En premium "one-click" med 800 rens! Dette er 60% flere enn vanlige rensepenner. Den har i tillegg en magnet på baksiden slik at den kan henges på stativet mellom hver bruk.

Qb2 er en kompakt og praktisk måte å ta med seg rensepapir på. Papiret er selvfølelig lofritt og kan brukes alene til tørrensing eller sammen med rensevæske for våtrensing.

En rensepenn er en praktisk måte å ta med seg rensevæske uten noe søl. Rensevesken er ikke brennbar og løser opp det meste av smuss som måtte ha havnet på konnektorene.

 

Sammen med Qbe2 får man en veldig kompakt, praktisk og rimelig løsning for både tørr- og våtrensing.

Optical CWDM Wavelength Analyzer

Cletop-S Connector Cleaner Type B

EXFO FPM-300 Power Meter

Noe av det viktigste når man skal feilsøke et fiberoptisk samband er å kunne måle lyseffekten ulike steder langs linken. FPM-300 er et solid og nøyaktig effektmeter til en fornuftig pris. Det er kalibrert for de tre vanligste bølgelengdene 1310 nm, 1490 nm og 1550 nm. Det kan dermed brukes til å feilsøke de fleste énkanalssystemer, bidireksjonelle linker og GPON.

Cletop-S Connector Cleaner Type B, for LC, MU. With white tape. Cletop rensekassetter er svært praktiske og enkle i bruk og fjerner det meste av støv og skitt fra fiberoptiske konnektorer. De er basert på finvevd stoff som ikke loer eller revner. Og når de er brukt opp kan man fylle dem opp med en refillkassett.

For å feilsøke et CWDM-system må man ofte kunne måle effekten på de ulike bølgelengdene hver for seg. OCPM-18 kan man koble inn på linjefiberen eller monitorporten på en CWDM-multiplekser og få opp effekten for alle 18 CWDM-bølgelengdene grafisk eller i tabellform. Dette er et svært nyttig hjelpemiddel for alle typer CWDM-systemer som vi anbefaler på det varmeste.

Infrared Detector Card

EXFO FIP-435B wireless video probe

EXFO FIP-410B USB Video probe

Hvis man er vant med å kunne se med det blotte øye hvorvidt en 850nm multimodus-SFP lyser har man sikkert savnet en tilsvarende mulighet for andre typer transceivere. I så fall er dette kortet løsningen. Det gjør alle relevante bølgelengder om til en lysende rød prikk. Dermed kan man enkelt se om en transceiver virker, hvilken fiber som er Rx og hvilken som er Tx osv.

For å kunne inspisere en fiberoptisk konnektor trenger man kraftig forstørrelse. Den mest praktiske måten å få til denne forstørrelsen på er med en videoprobe. FIP-410B er EXFOs enkleste videoprobe men den gir likevel et svært klart og godt bilde. Den passer med alle EXFO-adaptere for konnektorer (unntatt MPO) og er et bra valg om man kun skal inspisere noen konnektorer en gang i blant. Resultatene kan dokumenteres med EXFOs kraftige rapporteringsverktøy.

Dette er EXFOs mest avanserte videoprobe. Den kan kobles trådløst til Android-telefoner eller brukes med USB-kobling til PC. Med autofokus, autosentrering og autoanalyse er den er kraftig verktøy for raskt og presist inspisere mange konnektorer inkludert paneler hvor det ellers er vanskelig å få gode bilder. Den er også tilpasset de nye multifiber-adapterne fra EXFO for rask og enkel inspeksjon av MPO/MTP-konnektorer.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.