Nye konnektortyper for mer kapasitet

 

Fiberoptiske konnektortyper som LC, SC, FC, MU, MTP, E2000 og MT-RJ har du kanskje hørt om, men hva med CS, SN og MXC? Disse er nå på full fart inn i markedet og vi vil snart se om de kommer i vanlig bruk eller ei. Men det er store navn som står bak så det er slett ikke umulig at disse kan få i hvert fall en viss utbredelse.

 

CS og SN er det Senko som står bak. Begge disse er duplex-konnektorer med 2.5 mm ferruler slik LC også har. Men de er mer kompakte enn LC:

 

Med CS kan man ha to duplex-konnektorer i en OSFP eller QSFP-DD transceiver. Dermed får man enklere tilgang til de ulike fibrene enn om man bruker en MPO/MTP-konnektor.

 

 

 

SN er enda mer kompakt og med denne kan man ha 4 konnektorer i en OSFP eller QSFP-DD, altså totalt 8 fiber som i dag er vanlig å bruke i QSFP'er med MPO/MTP-konnektor.

 

 

 

Les mer om CS og SN hos Senko.

 

 

 

MXC er det US Conec som står bak. Dette er en videreutvikling av deres MTP-konnektor (som igjen er en forbedring av den åpne MPO-standarden). Det er for så vidt noen år siden konnektoren ble lansert, men det ser ut til at den blir promotert hardere i 2019 og da spesielt mot store datasentere. Med MXC kan man nemlig få inntil 64 fibre i én kompakt konnektor. For å gjøre den mindre følsom for støv og ujevnheter i ferrulene brukes det såkalt "expanded beam"-teknologi der det ikke er fysisk kontakt mellom fiberendene.

 

 

Les mer om MXC hos US Conec eller hos Rosenberger.