Transceivere i vår portefølje

 

GBIC

GBIC står for "gigabit interface converter" og er en transceiver som i sin første utgave ble standardisert i 1995. Den er med det den eldste typen transceiver og har for lengst blitt erstattet av SFP i nyere utstyr. Men GBIC blir fortsatt brukt i en del eldre nettverksutstyr, spesielt fra Cisco.

SFP

SFP står for "small formfactor pluggable" og ble standardisert i 2001 som en arvtaker etter GBIC og omtales også enkelte steder som «mini-GBIC». Den er i dag den desidert mest anvendte typen transceiver og dekker protokoller som Ethernet, SDH, Fibre Channel, OTN, SDI/SMPTE, CPRI med flere. Supporterte bitrater spenner fra under 100 Mb/s til cirka 4 Gb/s. Den dekker så mange ulike applikasjoner at vi her i nettbutikken har tatt ut SFP'er for bruk på enkeltfiber (i motsetning til fiberpar) ut som egen kategori.

SFP Bi-Di / GPON

SFP Bi-Di er SFP'er for bruk på enkeltfiber i stedet for fiberpar som er det vanligste. Man benytter da ulike bølgelengder i de to retningene. Konnektortypen er LC simplex.

CSFP Dual Bi-Di

cSFP er en "dobbel SFP Bi-Di" hvor man terminerer to samband på hver sin enkeltfiber i samme transceiver. Konnektortypen er LC duplex (eller egentlig to ganger LC simplex).

SFP+

SFP+ står for "enhanced small factor pluggable" og er er videreutvikling av SFP for bruk på bitrater rundt 10 Gb/s. Den ble første gang standardisert i 2006 som en enkel elektrisk/optisk konverter men har senere fått mer avansert funksjonalitet og kan i dag håndtere det meste av det en XFP kan som CDR og tunable DWDM. SFP+ er en svært populær 10G-transceiver på grunn av den kompakte størrelsen og brukes i nettverksutstyr fra en rekke produsenter. Den kan brukes på protokoller som Ethernet, Fibre Channel, SDH, CPRI med flere. Konnektortypen er LC duplex for vanlig tofiber-utgave og LC simplex for bidi-utgave.

SFP28

SFP28 er en videreutvikling av SFP+ for bruk på bitrater rundt 25 Gb/s, f.eks. 25 Gigabit Ethernet. Formfaktoren er ny og har ikke blitt tatt i bruk av så mange utstyrsprodusenter enda, og det finnes ikke et på langt nær like rikholdig utvalg av varianter som det gjør for SFP og SFP+.

X2

X2 er en transceiver for 10 Gigabit Ethernet som ble standardisert i 2003 som en noe mer kompakt arvtaker etter XENPAK. Den er nå for det meste erstattet av nyere og mer kompakte transceivertyper men passer i en del eldre nettverksutstyr, spesielt fra Cisco. Konnektortypen er SC duplex.

XENPAK

XENPAK er en transceiver for 10 Gigabit Ethernet som ble standardisert i 2001. Den er nå for det meste erstattet av nyere og mer kompakte transceivertyper men passer i en del eldre nettverksutstyr, spesielt fra Cisco. Konnektortypen er SC duplex.

XFP

XFP er en avansert transceiver for 10 Gigabit Ethernet, STM-64, OTU-2 og 8G/10G Fibre Channel som ble standardisert i 2003. SFP+ har nå overtatt som den mest populære formfaktoren for disse bitratene men XFP er fortsatt mye brukt i rutere og optiske transportplattformer hvor ytelse er viktigere enn maksimal porttetthet. Konnektortypen er LC duplex for vanlig tofiber-utgave og LC simplex for bidi-utgave.

QSFP+

QSFP+ er en "quad SFP+" som er laget for 40 Gigabit Ethernet over fire kanaler à 10 Gb/s. Størrelsen er omtrent som en XFP. Konnektortypen er LC duplex for singlemodus og LM4-utgave og 12-fiber MPO for multimodus SR4.

QSFP28

QSFP28 er en «quad SFP28» som er laget for 100 Gigabit-applikasjoner over fire kanaler à 28 Gb/s. Formfaktoren er lik QSFP+ noe som gjør det mulig for utstyr som støtter 100G QSFP28 å også støtte 40G QSFP+ for å gjøre overgang fra 40G til 100G enklere.

CFP

C'en i CFP står for romertall 100 så dette er altså en transceiver for 100 Gigabit Ethernet. Vanligvis er signalet fordelt på 4 kanaler à 25 Gb/s. CFP er ganske stor (ca 15x8 cm) og strømkrevende og er allerede i ferd med å bli utkonkurrert av CFP2/4 og QSFP28. Konnektortypen er LC duplex for singlemodus og 12-fiber MPO for multimodus SR4-utgave.

CFP2

CFP2 er en andregenerasjons CFP-transceiver for 100 Gigabit Ethernet. Vanligvis er signalet fordelt på 4 kanaler à 25 Gb/s. Størrelsen er omtrent som en XENPAK, altså langt mindre enn en CFP. Konnektortypen er LC duplex for singlemodus og 12-fiber MPO for multimodus SR4-utgave.