Kvalitetsforskjeller på transceivere

Kvalitetsforskjeller på transceivere


Det kan være vanskelig å se om en transceiver er av god eller dårlig kvalitet. Transceivere ser ganske like ut utenpå enten de koster hundrelapper eller flere titusener. Selv en og samme type transceiver (f.eks. 10G SFP+ LR) kan man finne til svært varierende priser fra noen få dollar på kinesiske nettsteder til flere tusen dollar for originale transceivere.

 

Noe av denne prisforskjellen kommer av svært høye marginer hos store utstyrsleverandører som HP eller Cisco, men noe er også reelle kvalitetsforskjeller. Det er mange måter å spare penger på i produksjonen av transceivere som kan gå ut over ytelsen og holdbarheten:

 

  • Billige kretskort som gjerne har dårlige loddepunkter
  • Billige lasere, gjerne andresortering som har blitt forkastet av andre
  • Gjenbruk av brukte kretskort (ja, dette skjer med millioner av SFP’er hvert år)
  • Bruke billig og unøyaktig produksjonsutstyr
  • Lite eller ingen testing av komponenter før produksjon
  • Lite testing underveis i produksjonen, f.eks. manglende innbrenning
  • Ingen sporbarhet av komponenter som gjør at man kan finne og rette feil i ettertid

 

Noe av dette gir synlige resultater som man kan se på de ferdige transceiverne selv når de er nye. Her et eksempel på et kretskort med mange dårlige loddepunkter og skjevt plasserte komponenter:Man kan også i blant se det på den optiske ytelsen selv på helt nye transceivere dersom det er benyttet dårlige lasere og/eller drivere. Her et øyediagram fra en SFP+ LR fra en kinesisk nettbutikk:

 


Til sammenligning et øyediagram fra en Fiberworks SFP+ LR:

 

 

Den øverste er et godt stykke unna det som er kravene til 10GBASE-LR i IEEE 802.3. At en transceiver som dette blir solgt viser generelt dårlig kvalitetskontroll. Transceivere med slike øyediagrammer vil kunne gi mer bitfeil om man strekker linken litt eller øker temperaturen. 


Fiberworks tilbyr transceivere av høyeste kvalitet men til en langt mer fornuftig pris enn det man vanligvis får hos de store produsentene av nettverksutstyr. 

Flere artikler om transceivere finner du i vårt Ressurssenter.


 

 

 

 

 SPESIALKODEDE TRANSCEIVERE

Fiberworks koder egne transceivere og kabler, og kan derfor tilpasse ulike behov. I denne artikkelen lærer du mer om det.

 

 KVALITETSFORSKJELLER PÅ TRANSCEIVERE

Det kan være vanskelig å vite forskjellen på en god transceiver og en dårlig transceiver. Vi prøver å hjelpe deg med å ta riktig valg.

 

 QSFP28 TRANSCEIVERE

I denne artikkelen finner du en oversikt over QFSP28 transceivere og deres egenskaper.

 

 

40G QSFP+ TRANSCEIVERE

I denne artikkelen finner du en oversikt over 40G QFSP+ transceivere og deres egenskaper.