Hva er Ethernet?

 

Ethernet er nå etablert som den globale standarden for kablet kommunikasjon mellom datamaskiner og tilsvarende enheter.

 

Ethernet ble oppfunnet i 1972, og er i dag den mest modne og veletablerte nettverk teknologien for datatrafikk. Historisk har Ethernet hovedsakelig vært benyttet i lokale bedriftsnett (LAN), med tilhørende krav til enkelhet og stabilitet. De siste tiårene har vi imidlertid sett en rivende utvikling internasjonalt, hvor Ethernet nå er etablert som den globale standarden for lukkede nett, såkalte Wide Area Network (WAN).

 

Oppbygging og bruk av Ethernet

Ethernet er en standard kommunikasjonsprotokoll innebygd i programvare og maskinvareenheter, beregnet for å bygge et lokalt nettverk (LAN). Den ble designet av Bob Metcalfe i 1973, og gjennom innsatsen fra Digital, Intel og Xerox (som Metcalfe arbeidet for) ble "DIX" Ethernet standardmodellen for LAN over hele verden.

 

Et grunnleggende fast kablet LAN består av følgende komponenter:

 

·       To eller flere datamaskiner som skal kobles sammen, eller nettverk.

·       Et nettverkskort (NIC) på hver datamaskin.

·       Ethernet-kabel for å koble til hver datamaskin.

·       En svitsj eller hub for å dirigere nettverkstrafikk.

 

Hva er en ethernet-kabel?

Ethernet-kabel er en gren av nettverkskabel. Bare nettverkskabler som brukes i Ethernet-miljøer (LAN, MAN, WAN) kalles Ethernet-kabel. Nettverkskabel refererer til et stort utvalg av kabeltyper som patchkabel og glassoptisk fiber. Faktisk er alle kabler som brukes til nettverk nettverkskabler.

Ethernet vs Internett

Hovedforskjellen mellom Ethernet og Internett er at Ethernet er måten innhold og adresseinformasjon settes sammen og sendes mellom enheter mens Internett er et globalt system av sammenkoblede datanettverk som bruker TCP/IP-protokollen til å koble enheter over hele verden.

Ethernet er spesifikasjonen for det fysiske laget mens TCP/IP spesifiserer transport og datainnhold. Eksempel: Ethernet er som lydbølgene mens TCP/IP er ordene.

Internett er et verdensomspennende stort nettverk som forbinder et stort antall enheter rundt om i verden, mens TCP/IP er oppbyggingen som benyttes for å angi mottakeradresse og innhold.

 

Ethernet-testing VeEX

 

Få hjelp til det du lurer på!

Vi vil gjerne hjelpe deg!

Her i Fiberworks sitter vi på mye kompetanse om testing og vi har i tillegg alt utstyr du trenger både for å teste og ikke minst vedlikeholde ditt utstyr.

Vi kan hjelpe deg med å finne akkurat det du trenger til ditt utstyr.

Ta gjerne kontakt med Roger på epost roger@fiberworks.no, så snakker vi sammen om ditt behov!

 

 

Vil du vite mer om Ethernet og Ethernet-testing?

5 kjappe om Ethernet

Roger gir deg 5 kjappe svar på våre spørsmål om Ethernet.

Ethernet testing V-SAM

Hva er Ethernet-testing og hvorfor gjør vi det?

 

Fem gode grunner til å teste Ethernet

Her får du vite hvorfor du skal teste Ethernet.

Vi inviterer til webinar

Tema: Ethernet-testing
31.mai klokken 14.00