5 kjappe om Ethernet

Roger Wahlgren er vår CEO og vår Ethernet-ekspert. Dette har han jobbet med i en årrekke og han vil mer enn gjerne dele 5 kjappe fakta om Ethernet med deg.

Hva er Ethernet?

Ethernet er den globale standarden for kablet kommunikasjon mellom datamaskiner og tilsvarende enheter. Historisk har Ethernet hovedsakelig vært benyttet i lokale bedriftsnett (LAN), med tilhørende krav til enkelhet og stabilitet. De siste tiårene har vi imidlertid sett en rivende utvikling internasjonalt, hvor Ethernet nå er etablert som den globale standarden for lukkede nett, såkalte Wide Area Network (WAN).

 

Hvorfor må vi teste Ethernet?

Det er viktig å teste Ethernet for å sikre at utstyr og konfigurasjon er riktig, og at utstyret takler hastigheten man ønsker på nettet.
Nedetid på nettet kan fort være kostbart og skape store problemer, så jevn testing kan spare deg både tid og penger.
Les mer om hvorfor du bør teste ethernet jevnlig.

 

Hvordan tester vi Ethernet?

Man kobler til et instrument i hver ende som sender trafikk begge veier eller så looper vi trafikken tilbake i den andre enden. På denne måten finner vi ut om det er eventuelle problemer på linjen. Vi tester de første lagene i OSI modellen, men kan også innbefatte TCP / IP-protokollen. Vi har skrevet mer teknisk om testing i ressurssenteret.

 

Hva er forskjellen på Ethernet og TCP/IP?

Ethernet er spesifikasjonen og adressene for det fysiske mediet informasjonen sendes på, mens TCP/IP spesifiserer transport og datainnhold. Dette kan også forklares som om Ethernet er som lydbølgene mens TCP/IP er ordene som kommer fra lydbølgene.

 

Er dette noe Fiberworks kan hjelpe til med?

I alle høyeste grad. Her i Fiberworks sitter vi på mye kompetanse om testing og vi har i tillegg alt utstyr du trenger både for å teste og ikke minst vedlikeholde ditt utstyr. Vi kan hjelpe deg med å finne akkurat det du trenger til ditt utstyr. Ta gjerne kontakt med meg på epost roger@fiberworks.no, så snakker vi sammen om ditt behov!

 

Bilde av ethernet kabler

 

 

Vil du vite mer om Ethernet og Ethernet-testing?

Ethernet testing V-SAM

Hva er Ethernet-testing og hvorfor gjør vi det?

 

Fem gode grunner til å teste Ethernet

Her får du vite hvorfor du skal teste Ethernet.

Hva er Ethernet

Hva er Ethernet, hva er forskjellen på Ethernet og Internet? Og hvorfor er dette noe som må testes?

Vi inviterer til webinar

Tema: Ethernet-testing
31.mai klokken 14.00