ESS-testing av transceivere som skal tåle røffe forhold

 

Dersom du skal være sikret nettilgang og er avhengig av å vite at utstyret tåler ekstreme værforhold, vibrasjoner og temperatursvingninger kan du få stresstestet transceivere m.m. i testlaben hos Fiberworks.

An English version of this article is available here.

 

Forskjellen mellom robuste transceivere for industri og transceivere for datasenter.

 

Robuste transceivere for industri er designet for et langt liv i tøffe miljøer, mens IT transceivere er designet for datasenter-applikasjoner. Skitt, støv, vibrasjon, varme og kulde er forhold som som kan sees i et industrielt miljø, mens IT-switcher ofte plasseres i temperatur-, fuktighets- og støvfrie serverrom.

 

Fiberworks produserer industrielle transceivere laget av robust design med bedre beskyttelse mot smuss, støv, varme, kulde og vibrasjoner. De viktigste forskjellene fra standard transceivere er innpakningen, spesielt laser- og mottaker-innpakking, og ekstra varmeledere.

Transceiverne er merket RGD for Rugged (Robust), og du finner flere ulike versjoner av dem i nettbutikken vår.

 

Legg merke til at Fiberworks kan gjøre alle transceivere Rugged, så ta kontakt med oss på salg@fiberworks.no dersom du ikke finner det du leter etter.

 

 

Finn din transceiver:

Screening av miljømessig stress

 

ESS (Environmental Stress Screening) er en måte å gjøre transceiverne kvalifisert for tøffe omgivelser. Transceiverne blir utsatt for vibrasjoner, samt høye og lave temperaturer, basert på spesifikasjoner for transceiverens bruksområde, for eksempel API 17F (Spesifikasjon for kontrollsystemer av produksjon under vann) eller IEC 60068-2 (Miljøtesting av elektronisk utstyr), for å verifisere designet.

 

ESS-testene er ment å avdekke eventuelle feil eller mangler i produksjonen og dermed kvalifisere varene for robuste miljøer der pålitelighet er av høyeste viktighet. I løpet av ESS-testen blir transceiveren gjennom hele testen utsatt for 100% trafikkgenerering. Eventuelle mindre problemer som ikke ville bli avslørt i en vanlig godkjenningstest fra fabrikken, for eksempel et mikrosekund med avbrudd på grunn av en viss vibrasjonsfrekvens, vil bli avslørt i denne testen.

På grunnlag av resultatet i denne testen kan du installere transceiverne med god tillit til at det vil fungere i alle nødvendige situasjoner.

 

Fiberworks kan ESS-teste annet fiberoptisk eller elektrisk utstyr, enten det er passivt eller aktivt.

Tak kontakt med salg@fiberworks.no, eller ring oss på   +47 23 03 53 30 for mer informasjon.

 

 

Eksempler på relevante standarder med ESS-test

 

API 17F

Specification for Subsea Production Control Systems

IEC 60068-2

Environmental Testing of Electronic Equipment

ISO 13628-6

Petroleum and natural gas industries — Design and operation of subsea production systems — Part 6: Subsea production control systems

BS EN 60068-2

Environmental testing

MIL-STD-202

Department of Defense Test Method Standard for Electronic and Electrical Component Parts

 

Vanlige deler av ESS tester

Du kan utføre fullstendige tester eller deltester. 

Ring oss på +47 23 03 53 30 for en uforpliktende prat!

 

 

Tilfeldig vibrasjon

Testing med tilfeldig vibrasjon er en av de vanligste typene vibrasjonstesting. Virkelige vibrasjoner er vanligvis av tilfeldig type. Hvis vibrasjonene er kjente kan en test med tilfeldig vibrasjon tilpasses det som oppleves i produktets levetid.

 

 

Temperatur syklus

Testing med temperatur syklus brukes på produkter for å avgjøre motstandsdyktighet overfor varierende ekstreme temperaturer. 

 

 

Innbrenning

Innbrenning er en prosess som kan avdekke tidlige feil i produktene, og på den måten øke produktets pålitelighet. Målet med denne type test er å eliminere potensielle problemer og feil tidlig i produktets livsfase.

 

 

Kontakt oss for å teste ditt utstyr!

Klimakammer

Vi har en godt utstyrt testlab her i Eikenga, med blant annet et CTS CS-40/350-5 klimakammer.

BRUK AV OSCILLOSKOP OG ØYEDIAGRAM

For å analysere digitale signaler bruker man ofte oscilloskop til å tegne et øyediagram. Her forklarer vi hva det er for noe.

Last ned PON-poster

Last ned denne praktiske referanseguiden fra VeEx!