Singel-fiber bidireksjonell DWDM

På samme måte som for CWDM kan man også kjøre DWDM over én enkelt fibertråd.

 

Da bruker man standard DWDM-multipleksere i hver ende og kobler dem sammen over den ene fibertråden. Så bruker man standard DWDM-transceivere, men med forskjellig bølgelengde/frekvens i hver retning. Det vanligste er å bruke annenhver bølgelelengde i hver retning slik som på figuren under: 

 

Med 40-kanals multipleksere får man da 20 bidireksjonelle kanaler på den ene fibertråden. Man kan ha ulike bitrater på ulike kanaler i et slikt system, og man kan også bruke tunbare transceivere (også auto-tunable).

 

Det går også an å bruke optiske add/drop-multipleksere (OADM'er) for å tappe av bølgelengder på flere lokasjoner, for eksempel med 40 bølgelengder ut fra en sentral lokasjon som så blir tappet av 8 og 8:

 

 

Man kan også sette det opp DWDM i en PON-struktur hvor man har én fibertråd fra en sentral til fordelingspunktet og så én eller to tråder videre til hver kunde:

 

 

 

Multipleksere for singelfiber / BiDi DWDM kan enten monteres i 19" rack eller plasseres i skjøtebokser.

 

Fiberworks har en rekke produkter for singel-fiber (også kalt BiDi) DWDM. Noen av disse vises nedenfor. Ta kontakt med oss på salg@fiberworks.no om du vil vite mer om slike løsninger.