Sykehusklovnene kan gjøre noe med opplevelsen

 

 

”Selv i ørska etter narkose, hørte han når klovnene kom i gangen og han stablet seg på beina. De fikk ham til å le fra hjertet når verden hadde rast sammen rundt oss. Klovnene representerer noe annet enn alt det vonde, de er lyspunkt og glede i en helt umenneskelig situasjon”.

Mamma til kreftsyk gutt.

 

Hvem er Sykehusklovnene?

 

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon/forening med administrasjon i Oslo. Sykehusklovnene hadde 2017 over 18 500 møter med barn innlagt på sykehus.  40 sykehusklovner er tilknyttet organisasjonen, alle profesjonelle skuespillere, trent for arbeid med barn på sykehus.
Sykehusklovnene besøker barn mellom 0-18 år, og kan brukes som magisk medisin som kan trylle bort det vonde for en liten stund.

 

På julaften og i romjulen vil barn på tre av sykehusene i Oslo – Rikshospitalet, Ullevål og Ahus, samt sykehusene i Drammen, Kristiansand, Arendal, Bergen og Trondheim få besøk av Sykehusklovnene.
Du kan hjelpe til å bidra slik at flere barn kan få besøk av sykehusklovnene.

Du kan faktisk veldig lett bidra litt selv nå i førjulstia!  Du kan gi en valgfri sum ved å gå inn her. 

 

Foto: Ida Brekke

 

Vi støtter Sykehusklovnene

Fiberworks velger å støtte denne organisasjonen fordi vi har en enorm respekt for arbeidet de gjør for syke barn rundt om i landet. Sykehusklovnene kan tenne livsgnist, øke selvtillit og hente frem barnets friske krefter. Effekten av latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper. Og et klovnemøte kan være en etterlengtet pustepause til foresatte når de ser sine barn og unge fryde seg.

 

 

”For meg var sykehusklovnene en kur. En kur for livet”

– en ungdom som har møtt sykehusklovnene gjennom mange år.

 

 
Tekst hentet fra Sykehusklovnenes hjemmeside