Dette er et to dagers introduksjonskurs til fiberoptikk og WDM. Kurset gir først en teoretisk innføring i de viktigste delene av fiberoptikken som ligger til grunn for kommunikasjon over en optisk fiber. Her blir det også en kort innføring i bølgelengdeteknologi (CWDM). Dag 2 er for det aller meste praktiske øvelser i skjøting av fiber og enkel feilsøking.

 

Målgruppe:

Montører som skal jobbe med installasjon av fiberkabler og idriftsettelse/feilsøking av enklere fiberoptiske systemer.

 

 

Innhold:

Vi ser både teoretisk og praktisk på oppbyggingen av en fiber og de helt grunnleggende komponentene som patchesnorer, konnektorer og transceivere.

Det blir en forklaring av optiske effektnivåer inkludert dB-skalaen. De viktigste begrensningene for optisk transport blir diskutert og demonstrert og man lærer å sette opp et enkelt dempingsbudsjett. Det blir også en kort introduksjon til WDM.

Viktigheten av renslighet blir diskutert og ulike rensemetoder demonstrert.

 

Den praktiske delen inkluderer bruk av både kjernesentrerende og V-spor skjøtemaskiner samt sying/kveiling av fiber i vanlige typer paneler og skjøtebomber.

Bruk av vanlige type måleinstrumenter som lyskilder, effektmetre og VFL («rødpenn») blir demonstrert. Det blir også en kort introduksjon til OTDR.

 

Detaljert emneliste:

Kursdetaljer:

Varighet: 2 dager

Pris: 8900,-

For mer informasjon, ta kontakt på  kurs@fiberworks.no.