Nye konnektortyper for mer kapasitet

 

Fiberoptiske konnektortyper som LC, SC, FC, MU, MTP, E2000 og MT-RJ har du kanskje hørt om, men hva med CS, SN og MXC? Disse er nå på full fart inn i markedet og vi vil snart se om de kommer i vanlig bruk eller ei. Men det er store navn som står bak så det er slett ikke umulig at disse kan få i hvert fall en viss utbredelse.

 

CS og SN er det Senko som står bak. Begge disse er duplex-konnektorer med 2.5 mm ferruler slik LC også har. Men de er mer kompakte enn LC:

 

Med CS kan man ha to duplex-konnektorer i en OSFP eller QSFP-DD transceiver. Dermed får man enklere tilgang til de ulike fibrene enn om man bruker en MPO/MTP-konnektor.

 

 

 

SN er enda mer kompakt og med denne kan man ha 4 konnektorer i en OSFP eller QSFP-DD, altså totalt 8 fiber som i dag er vanlig å bruke i QSFP'er med MPO/MTP-konnektor.

 

 

 

Les mer om CS og SN hos Selko.

 

 

 

MXC er det US Conec som står bak. Dette er en videreutvikling av deres MTP-konnektor (som igjen er en forbedring av den åpne MPO-standarden). Det er for så vidt noen år siden konnektoren ble lansert, men det ser ut til at den blir promotert hardere i 2019 og da spesielt mot store datasentere. Med MXC kan man nemlig få inntil 64 fibre i én kompakt konnektor. For å gjøre den mindre følsom for støv og ujevnheter i ferrulene brukes det såkalt "expanded beam"-teknologi der det ikke er fysisk kontakt mellom fiberendene.

 

 

Les mer om MXC hos US Conec eller hos Rosenberger.

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.